Over

Inmiddels werk ik al een aantal jaar als freelance journalist, redacteur en tekstschrijver. Wat mij kenmerkt? Ik denk dat ik vooral een hele veelzijdige, hardwerkende en creatieve schrijver ben die het echte verhaal weet te vinden. Mijn opdrachten zijn erg divers, ik schrijf zowel korte online berichten als lange reportages en interviews.

Hoe het begon 

Nog voor mijn afstuderen werd ik gevraagd om aan de slag te gaan voor de website van Juist Magazine, waar ik bijna drie maanden stage had gelopen. Het schrijven van artikelen voor het blad kwam daar ook nog bij. Ik schreef voor de website graag stukken over innovatie, technologische ontwikkelingen, gadgets, duurzaamheid, mobiliteit, het stadsleven, fotografie, start-ups, ondernemers en reizen. Voor het blad verzorgde ik maandelijks de rubriek ‘In de gaten houden…’ en schrijf ik af en toe grote reportages over uiteenlopende onderwerpen.

Heel anders, maar zeker niet minder leuk, is het blad Briellenaer, een kleinschalig stadsblad ter promotie van de stad Brielle en haar inwoners. Ik heb hiervoor interviews gedaan met Brielse ondernemers en bijzondere bewoners. Voor Coolblue werkte ik maandelijks aan allerlei artikelen voor de afdeling ‘Camera’s’. Van expert reviews over de nieuwste producten, cameratutorials tot artikelen met fotografietips. Voor architectenbureau Inbo heb ik artikelen geschreven over nieuwe projecten die in het zonnetje gezet moesten worden en andere nieuwswaardige onderwerpen.

——————————

Achtergrond:

Ik studeerde af als Neerlandica aan de Universiteit Utrecht en deed daarna een master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Voor de zomer van 2016 voltooide ik mijn opleiding. Sinds oktober 2015 ben ik freelance journalist.

 

IMG_0507

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s